Financhise

3 functies in de financiële sector

Geplaatst op

Wil jij werken in de financiële sector? Dat kan! Je kunt als medewerker in de financiële sector vrijwel bij alle bedrijven terecht die een financiële afdeling hebben of iemand nodig hebben voor de financiële administratie. Daarnaast kun je uiteraard terecht bij banken, verzekeringsmaatschappijen en accountantskantoren. Een baan dicht bij huis hebben? Zoek dan op vacatures binnen een bepaald gebied of stad, zoals vacatures Lelystad. Hieronder vind je meer informatie over diverse financiële rollen:

Accountant

Een accountant controleert de financieren van een bedrijf en geeft financieel advies. Middelgrote en grote ondernemingen zijn zelfs wettelijk verplicht om een accountant het financiële jaarverslag te laten controleren en te keuren. Wanneer de gegevens niet juist zijn ontvangt het bedrijf een niet goedkeurende verklaring. Wanneer de gegevens kloppen krijgen zij een positieve accountantsverklaring. Verdere werkzaamheden zijn belasting aangifteformulieren voorbereiden en het controleren van de boekhouding. Het opleidingsniveau van een accountant is HBO en/of WO. Een accountant verdient ongeveer tussen de € 2250 en de € 13500 euro per maand. 

Administratief medewerker

Een administratief medewerker is verantwoordelijk voor de financiële administratie en voert vaak ondersteunende werkzaamheden uit. In een klein bedrijf is de administratief medewerker ook een boekhouder en houdt de betalingen bij en regelt de financiële correspondentie. Een administratief medewerker houdt zich bijvoorbeeld bezig met:  factuuradministratie, debiteurenbeheer, salarisadministratie en inkoopadministratie. Het opleidingsniveau van een administratief medewerker is mbo en/of hbo. Een administratief medewerker verdient ongeveer tussen de € 1955 en de € 2800 euro per maand. 

Belastingadviseur

Een belastingadviseur of fiscaal adviseur voert 2 hoofdtaken uit, namelijk het adviseren van cliënten over belastingtechnische zaken en het doen van aangifte van de vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting en andere belastingen voor particulieren en/of ondernemers. Een belastingadviseur draagt een grote verantwoordelijkheid, omdat hij bezig is met andermans zijn of haar belastingen. Om belastingadviseur te worden dien je een hbo, wo of postdoc opleiding te hebben afgerond. Je verdient als belastingadviseur ongeveer € 2000 tot € 4500 euro per maand. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden