Financhise

3 rij tips van een privechauffeur

Geplaatst op

Leer rijden als een professional met 3 top rij tips en geheimen van chauffeurs. Omdat een prive chauffeur wordt betaald om belangrijke en rijke mensen in dure auto’s rond te rijden, is het aannemelijk dat de ‘Wet van Vraag en Aanbod’ ervoor zal zorgen dat alleen de allerbeste mensen overleven.

1.      Planning

Een goede chauffeur zal de komende reis tot in detail plannen, waarbij hij mogelijke knelpunten, files en tolwegen zal bekijken. Zij zullen berekenen hoe lang de reis zal duren en zullen een beetje extra rekening houden met onvoorziene problemen. Ze zullen ook hun auto een snelle gezondheidscontrole geven voordat ze op pad gaan en een paar essentiële zaken in de kofferbak bewaren voor het geval ze een probleem raken. Niets van dit alles is erg ingewikkeld, maar hoe vaak ben je nog op weg gegaan op een lange reis met slechts een vaag idee van waar je heen gaat en het laag brandstofniveau waarschuwingslampje knippert?

2.      Heb een Plan B

Als je je route plant, is het altijd de moeite waard om een Plan B te ontwikkelen. Een Plan B werkt ook voor het dagelijks rijden: wat zou je doen als de vrachtwagen voor je zijn lading zou verliezen? Of een trekker die uit dat veld wordt getrokken? Of de hond op de stoep stortte plotseling de weg in? Door deze informatie te verwerken en een plan te hebben om ermee om te gaan, kun je een aanzienlijk aantal anders potentieel gevaarlijke situaties vermijden.

Kijk vooruit

Chauffeurs kijken veel verder vooruit dan de meeste chauffeurs, waardoor ze problemen ruimschoots van tevoren kunnen signaleren.  Dit betekent dat ze op tijd van rijstrook kunnen wisselen, hun gemiddelde snelheid kunnen handhaven en het soort last-minute rijstrookveranderingen kunnen vermijden die ongelukken veroorzaken en andere automobilisten irriteren.  De sleutel is om zo ver mogelijk vooruit te kijken, door helemaal terug te scannen tot aan de auto voorin. Dit is een constante cyclus – afgewisseld met frequente spiegel- en instrumentcontroles – die zeer snel een tweede natuur wordt.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden