Financhise

4 typen industriële verpakkingen

Geplaatst op

Industriële verpakkingen is een overkoepelende term voor de verschillende verpakkingsprocessen die worden gebruikt om industriële producten te verpakken, in te sluiten en te verzegelen. Gewoonlijk wordt dit gedaan nadat de productie is voltooid. Het verpakken is een cruciaal onderdeel van het proces, dat helpt om een product te beschermen en te bewaren tijdens het transport en in de opslag totdat het artikel uiteindelijk wordt gebruikt.

Met de juiste materialen en het juiste ontwerp kunnen industriële verpakkingen je product effectief beschermen tegen verontreinigingen zoals vuil, vocht of chemicaliën; voorkomen dat je product wordt beschadigd tijdens het transport en de levering; en zorgen voor een esthetisch aantrekkelijk label en een algehele “look” om klanten te verleiden.

Omdat industriële verpakkingen worden gebruikt om zo’n groot assortiment producten te verpakken, is het belangrijk dat de verpakkingsmaterialen worden aangepast aan elk uniek product. Het selecteren van materialen die specifiek zijn voor het product in kwestie draagt bij aan de best mogelijke bescherming tegen verontreinigingen en beschadigingen.

Vier van de meest voorkomende industriële verpakkingen

  1. Het vullen en afsluiten van ‘bekers’

Bij het vullen van bekers wordt gebruik gemaakt van cilindrische of bekerachtige houders voor kleine producten of vloeistoffen, die uit meerdere eenheden bestaan. Dit systeem maakt gebruik van verwisselbare bekers, die geschikt zijn voor producten van verschillende grootte en consistentie. Het vullen en afsluiten van bekers zijn vooral populair in de farmaceutische industrie, de voedselverwerkende industrie en de drankenindustrie.

  1. Het verpakken van poeder, zoals koffie en specerijen

Het transporteren van poeders op een transportband zou bijvoorbeeld ineffectief en zeer uitdagend zijn. Machines die de poeder verpakken zijn vooral nuttig voor de voedingsmiddels- en drankenindustrie, die ze gebruiken voor het verpakken van producten zoals koffiedik, specerijen, suikers, meel en zelfs poedervormige wasmiddelen. Deze vulmachines kunnen ook worden gebruikt om naast poedervormige producten, ook kleine producten met meerdere eenheden te verpakken, zoals snoep en ontbijtgranen.

  1. Krimpfolie

Krimpfolie is een van de meest populaire vormen van industriële verpakkingen dankzij de grote veelzijdigheid. Bij deze methode krimpt plasticfolie om zich te conformeren aan een product wanneer er warmte wordt toegepast.

4. Zakjes

Het gebruiken van zakjes is ideaal voor toepassingen in de voedingsindustrie en de medische industrie. Zakjes helpen om een product af te sluiten en vast te zetten, waardoor het wordt beschermd tegen verontreinigingen. Bovendien zijn de zakken zeer gemakkelijk toegankelijk; hersluitbare zakken maken het bijvoorbeeld mogelijk om producten zo vaak als nodig te openen en te sluiten.

Verpakkingen voor een goede ‘bulk’ zending

Naast het bepalen van de juiste verpakking voor de producten moet je ook nog bepalen hoe je de producten in bulk exporteert. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor houten kisten, dat komen je producten gegarandeerd ongeschonden aan op locatie. Houten kratten, voor veilige en schadevrije zending En pallets zijn ideaal om dozen bijvoorbeeld op te stapelen en te vervoeren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden