Financhise

De meest interessante sectoren voor buitenlandse investeerders

Geplaatst op

Nederland staat bekend als een echte kenniseconomie. We worden naar China en Dubai gehaald om extra land in zee te creëeren of het water te temmen met dijken en andere technieken. Maar wat veel mensen niet weten is dat het meeste buitenlandse kapitaal niet per se wordt geïnvesteerd in onze kennis. Wat dan wel? In deze blog vertellen we je het. 

Financiële instellingen

Maar liefst 80 procent (!) van het totaal aantal buitenlandse investeringen gaat naar het Nederlandse bank- en verzekeringswezen en andere financiële instellingen. Nederland is zeer populair omdat het voor buitenlandse ondernemingen belastingtechnisch zeer aantrekkelijk is om in Nederland te zitten. Er wordt zelfs vaak gesproken als een waar belastingparadijs: niet voor de burgers, maar wel voor multinationals. Nederland is vooral interessant voor multinationals omdat Nederland geen belasting heft over royalties, maar ook niet over dividend. Wat er dus gebeurt, is dat veel multinationals brievenbusfirma’s oprichten in Nederland om hier de winst op te geven. Vervolgens sluizen ze het geld naar een bankrekening in een ander land waar geen belasting over het opgeslagen geld betaald hoeft te worden. Ideaal dus. Ook heeft Nederland veel belastingverdragen met andere landen en denken we mee met bedrijven om fiscale constructies op te richten. Daarnaast hoeft hier geen belasting betaald te worden over winsten die in het buitenland zijn behaald. 

Delfstoffenwinning

Op de tweede plek staat de delfstoffenwinning sector. In Nederland gaat het voornamelijk om het gas uit Groningen, de aardolie en chemie. Nederland maakt gebruik van een zeer goede infrastructuur en nieuwe machines om delfstoffen te winnen. In de zee maken we gebruik van grote marine cranes die ervoor zorgen dat de delfstoffen zo efficiënt mogelijk worden verplaatst. 

Voedings- en genotmiddelen

De industrie rondom voedings- en genotmiddelen is in Nederland ook heel groot. Nederland is een van de grootste exporteurs van varkens in Europa. Daarnaast is Nederland een van de grootste landbouwexporteurs ter wereld. We exporteerden vorig jaar maar liefst 94,5 miljard euro aan producten. Naast varkensvlees staat Nederland natuurlijk bekend om de vele sierbloemen. Tulpen, rozen en bloembollen hadden de grootste exportwaarde binnen de landbouwsector.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden