Financhise

Denk jij al mee aan een beter milieu? Begin bij je auto!

Geplaatst op

Tegenwoordig zijn we heel bewust bezig met het verbeteren van het milieu, en dat is dan ook zeker nodig! Door het continu vervuilen van het milieu verslechtert er een hoop in de wereld waardoor we uiteindelijk als mens en dier niet meer goed zouden kunnen leven in de toekomst. Ook zullen we ons best moeten doen om de klimaatveranderingen te verminderen. Door er bewust aan te denken in ons dagelijks leven kunnen we de opwarming van de aarde beperken en de gevolgen ervan, zoals extreme weersomstandigheden, smeltende ijs gebieden en stijgende zeespiegel. Verder gaat het duurzaam leven niet alleen om het milieu, maar ook over onze eigen gezondheid en de voedselproductie. Om dus mee te denken aan de toekomst zorg je voor een herstellende wereld voor de volgende opkomende generaties. Maar wat kun jij hier nou precies in betekenen? Buiten uitstoot van werkplekken en fabrieken is het ook gebleken dat wij als automobilisten een groot aandeel hebben aan het vervuilen van het milieu. Toch valt hier zeker wat aan te doen en kun je al een hoop verbeteren door kleine aanpassingen. We geven je dus graag wat tips!

Al eens overwogen om elektrisch te gaan rijden?

De allerbeste keuze die je kunt maken om te helpen tegen de milieuvervuiling is het aanschaffen van een elektrische of hybride auto. Deze auto’s stoten weinig tot geen vervuilende stoffen uit en verbruiken weinig brandstof. De auto’s zijn duur in aankoop omdat het meestal nieuwere modellen zijn uit een recent bouwjaar, maar rijden zuiniger waardoor je weer bespaart op lange termijn. Omdat de elektrische auto’s het van laadpalen moeten hebben en er een kans kan bestaan door verkeerd in te schatten van afstand, dat je stil kan komen te staan is het wel belangrijk een goede autoverzekering af te sluiten. Door een aanvullende verzekering te kiezen zorg je ervoor dat je altijd hulp hebt binnen 25 minuten op het moment dat je stil staat en niet meer verder kunt.

Zorg voor minder brandstofverbruik

Mocht je geen budget hebben voor een elektrische auto of ben je erg gehecht aan je huidige auto, dan zijn er nog altijd tips om ook met benzine- en dieselauto’s zuinig te rijden en de milieuvervuiling te beperken. Je zou bijvoorbeeld rekening kunnen houden met de volgende stappen:

  • Houd je snelheid constant en probeer niet last minute te remmen bij bochten en drempels.
  • Zorg dat je bandenspanning altijd goed is, platte banden zorgen ervoor dat de auto meer moeite moet doen om vooruit te komen en dus meer brandstof moet verbruiken.
  • Schakel tijdig naar een hogere versnelling om het toerental van de motor te verlagen.
  • Als je langer dan 1 minuut stil staat, kun je de auto beter even uitzetten.
  • Vervang tijdig de lucht- en bandenspanning. Schone filters verbeteren de prestaties van de auto en zorgen voor een soepel en zuinig verloop.
  • Houd regelmatig een onderhoudscheck, als de auto goed na behoren werkt zal de auto ook geen extra moeite hoeven doen en dus zuiniger rijden.
  • Zorg dat je auto licht in gewicht blijft. Hoe zwaarder de auto, hoe meer de auto moet verbruiken.
  • Houd je ramen en zonnedaken vaker dicht om luchtweerstand te verminderen.

Plan je ritten slim

Last but not least, zorg dat je de auto ritten slimmer ingepland! Maak gebruik van een Tomtom of een ander navigatie systeem, hierdoor kun je de snelste of de kortste routes inplannen en gebruik je de auto ook minder lang en verbruik je dus ook minder brandstof. Ook zou je wat vaker met het openbaar vervoer kunnen gaan, in principe komt het openbaar vervoer overal en heb je gelijk ook geen last meer van files.

Verder zou je voor kleine boodschappen prima even de fiets kunnen pakken. Dit geldt ook als je naar een vriend die dichtbij je woont wilt gaan. De auto pakken we soms veel te snel terwijl het eigenlijk helemaal niet altijd nodig is. Dit komt doordat we er gewend aan zijn geraakt.

Conclusie

Door deze tips toe te passen, kun je op een eenvoudige manier milieubewust rijden en je steentje bijdragen aan een duurzamere toekomst. Niet alleen zal je brandstofverbruik verminderen, maar je zult ook genieten van een soepele en zuinige rit. Laten we samen streven naar een schonere en groenere wereld, beginnend bij de keuzes die we maken achter het stuur van onze auto’s.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden