Financhise

Een evenement organiseren, hoe pak je dat aan?

Geplaatst op

Bij het organiseren van een evenement komt veel kijken. Van de locatie tot de appratuur en de faciliteiten. Je kunt zomaar een paar belangrijke dingen vergeten voor te bereiden. In dit artikel brengen we je een aantal dingen die je absoluut niet mag vergeten!

Muziek

Van te voren is het belangrijk om goed na te denken over muziek. Op de meeste soorten evenementen is er op zijn minst achtergrondmuziek. Of heb je misschien een band, dj of artiest nodig? Denk vooraf goed na over alle onderdelen van je evenement en de bijbehorende muziek.

Een beveiligingsbedrijf inhuren

Bij grotere evenementen is het in de meeste gevallen nodig om te zorgen voor beveiliging. Niet alleen is dit veiliger voor je bezoekers, personeel en locatie, dit is in veel gevallen ook vereist vanuit toezichthouders of de gemeente. Wil je beveiliging inhuren? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zijn de beveiligers ervaren in het type beveiliging dat ze gaan uitvoeren op het evenement? Is het beveiligingsbedrijf gecertificeerd? Goede beveiligingsbedrijven voldoen aan het Keurmerk Evenementenbeveiliging en het Keurmerk Beveiliging. Controleer dit altijd goed als je een bedrijf inschakelt.

Catering

Als je je gasten van hapjes en drankjes wilt voorzien, dan zijn er ook diverse mogelijkheden. Regel je het zelf? Schakel je kennissen of personeel in? Of kies je voor een cateringbedrijf. Hoe dan ook, het is belangrijk om goed voorbereid te zijn. Vergeet dan ook het bedieningspersoneel, glaswerk, bestek, de tafels etc. niet.

Tip: als je voor een cateringbedrijf kiest, geef dan je definitieve aantal gasten zo laat mogelijk door. Als er gasten afzeggen nadat je het definitieve aantal hebt doorgegeven, dan wordt dit namelijk wel doorberekend.

Brandveiligheid

Afhankelijk van het type en grootte evenement en locatie, is het wellicht noodzakelijk om brandveiligheidspersoneel of brandwachten in te huren. Zorg dat je jezelf goed geïnformeerd hebt over de veiligheidseisen op het gebied van brandveiligheid. Brandwachten kunnen via diverse organisaties ingezet worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden