Financhise

Het beginnen van een startup

Geplaatst op

Veel mensen hebben de laatste jaren de stap gewaagd en zijn een startup begonnen. Er zijn zeker een aantal dingen die je moet doen en daarnaast stappen die je beter niet kunt zetten. We willen je graag een aantal startuptips geven waar je zeker snel mee verder kunt. Lees snel verder en succes alvast met je startup!

Hou je van chaos, maar weet je toch orde aan te brengen?

Voor wie uit een meer rigide, sterk georganiseerde en gesegmenteerde werkachtergrond komt, kan het idee van de vrijheid en chaos van een startup spannend en bevrijdend klinken. Dat is het ook, maar er hangt een prijskaartje aan. Je moet bereid zijn de chaos te omarmen en een plan hebben om structuur en processen in te voeren die kunnen worden opgeschaald.

De mensen die vroeg betrokken zijn ZIJN de bedrijfscultuur

Laten we zeggen dat de startup waar je overweegt te gaan werken 10 – 20 mensen telt. Het hele team wordt door een paar mensen met de hand uitgekozen. De “cultuur” van het bedrijf is slechts zo gedefinieerd als die kleine groep mensen het heeft gemaakt, of ze er nu zes maanden of twee jaar zijn. Het is iets anders om nauw samen te werken met een klein aantal mensen waaruit het hele bedrijf bestaat dan om te werken voor een afdeling in een groot bedrijf. Je zult veel tijd met deze mensen doorbrengen. Ben je geduldig genoeg in de omgang met verschillende persoonlijkheden? Checken ze hun ego’s bij de deur? Beter nog, ben jij in staat je ego te controleren? 

Praktische zaken bij een startup

Het is erg slim niet alleen aandacht te hebben voor je mindset. Wat je ook heel goed kunt doen is verschillende zaken onder de loep nemen die veel beginnende startups helaas niet onder den loep nemen. Soms sluiten ze allerlei abonnementen af op vakliteratuur, terwijl veel online staat. Kijk dus of je alles wel nodig hebt waar je een abonnement op hebt. 

Daarbij is het slim om te kijken naar de meest voordelige manier om je pakjes te versturen als je een webshop hebt. Kijk eens op Parcelpro.nl als je meer wilt weten over het efficiënt versturen van pakjes voor een schappelijk bedrag. 

Als je medewerkers wilt inhuren, ga dan voor een freelance contract, later kun je ze altijd nog een vast contract aanbieden. Ze ben je namelijk niet direct verantwoordelijk voor allerlei opdrachten, zoals de Bijdrage ziektekostenverzekering en dergelijke. 

Kies de bedrijfsvorm die bij de grote van je bedrijf past. Ben je een eenmanszaak, registeer je dan als zodanig. Komen er meerdere werknemers bij? Dan kun je bijvoorbeeld een bv overwegen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden