Financhise

Het werk als mediator: onbevooroordeeld luisteren

Geplaatst op

Er zijn vele redenen waarom mensen naar een mediator gaan, één van de meest voorkomende oorzaken is dat mensen bijvoorbeeld in de scheiding liggen en er niet helemaal kunnen uitkomen met elkaar als het gaat over de verdeling van spullen en afspraken maken over de opvoeding van de gezamenlijke kinderen. Mediation is er eigenlijk voor bedoeld om in privésfeer gesprekken te kunnen voeren om zo een draagvlak te creëren waarin beide partijen met elkaar verder kunnen op bepaalde voorwaarden. We gaan er in deze blog even wat dieper op in. Bij mediator Amersfoort kunnen ze je gemakkelijk helpen bij het nader tot elkaar komen of wanneer je bijvoorbeeld zelf aspiraties hebt om aan het werk te gaan als mediator. Vraag ze dan gerust om het nodige advies. 

Wat doet een mediator? 

Wanneer je kijkt naar de verschillende taken die mediator doet, dan gaat het er eigenlijk om dat deze goed luistert naar de verschillende partijen en zorgt voor een sfeer waarin er geen oordelen geplakt worden op de verschillende meningen over een bepaalde situatie. Het hele idee is om te zorgen dat de communicatie tussen de twee partners verbetert zodat er constructieve stappen mogelijk zijn. 

Wanneer komt mediation aan de orde? 

Wanneer gezamenlijke kinderen in het spel zijn is het erg belangrijk dat er een ouderschapsplan afgesproken wordt. Dit is verplicht en een rechter spreekt zich hierover uit. Mediation is meestal een stap die genomen wordt wanneer men al een rechtszaak begonnen is en liever de gesprekken en vertrouwde bezetting wil en niet in een openbare rechtszaak. Daarbij is een mediationsessie ook een stuk minder beladen dan een proces in een rechtszaal. Mediation is dus niet een vrijblijvende zaak, maar juist erg belangrijk en daarom is het ook van het grootste belang dat alle partijen zich constructief opstellen. Een mediator (de naam zegt het al) is als het ware het medium waardoor twee partijen bij elkaar kunnen komen, een kanaal waardoor de communicatie van hen beter tot zijn recht komt. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden