Financhise

Hoe adverteer je je vacatures effectief?

Geplaatst op

In onze tegenwoordige arbeidsmarkt kan het best wel moeilijk zijn om aan goed personeel te komen. De arbeidsmarkt is namelijk op dit moment best wel krap. Zeker mensen met ervaring in een vakgebied worden veel gezocht. De concurrentie is dus moordend, zou je wel kunnen zeggen. Daarom wil je als bedrijfseigenaar eigenlijk een stapje voor zijn op andere bedrijven die ook mensen nodig hebben. Dus dan is misschien een vraag van jou, hoe adverteer ik mijn vacatures effectief? Je bent gelukkig bij deze blog aan het goede adres, want we gaan hier bespreken hoe je dit precies moet aanpakken.

Hoe stel ik de vacatureinformatie op?

Geef in je cv aan wat de  potentiële werknemer kan verwachten van jou. Elk bedrijf heeft zo z’n voor- en nadelen. Het is goed om je voordelen iets meer naar voren te laten komen en iets meer dik te drukken om het zo te zeggen, dan de nadelen binnen het bedrijf. Benoem dingen, zoals dat je een progressief bedrijf bent, waar veel doorgroeimogelijkheden zijn met leuk personeel en een goede locatie. Als jij bijvoorbeeld een vacature docent techniek hebt, beschrijf dan hoe deze docent kan doorgroeien naar een directiefunctie en dat er ook leuke andere docenten zijn.

Indeed

Indeed is een platform waar werkzoekenden en werkgevers bij elkaar komen. Het voordeel van dit platform is dat de werkzoekenden al hun informatie van tevoren al hebben ingevuld. Dit zorgt ervoor dat zij ook precies weten waarna zij zoeken. Als jij dan als bedrijf zijnde wordt gecontacteerd door een van deze werkzoekenden, dan weet jij dat hij of interesse of affiniteit heeft in het vakgebied waarin jij werkt. Dat komt omdat de werkzoekenden expliciet naar die bepaalde zoekopdracht van jou heeft gezocht. Het enige nadeel van Indeed is dat er veel werkgevers op het platform te vinden zijn en het is een beetje aan de prijzige kant als je dit platform effectief wilt gaan gebruiken.

LinkedIn

LinkedIn heeft dingen in gemeen met Indeed. LinkedIn is namelijk een platform waarbij jij jezelf presenteert als professional en de rest van het platform ook. Het is eigenlijk een puur zakelijk platform. Dit biedt kansen omdat jij mensen kunt filteren op hun vroegere baantjes of misschien hun tegenwoordige baan. Wat je dan kunt doen is ze een berichtje sturen of zij misschien een nieuwe baan willen. Naast deze outreach, kun je ook betaald adverteren op LinkedIn net zoals je dat op Indeed kan. Dit is dan helaas wel weer een beetje aan de prijzige kant, maar een stuk goedkoper dan het gebruiken van Indeed.

Geef je werknemers een x aantal bedrag als ze iemand voor je aanleveren

Potentiële werknemers zitten waarschijnlijk in het netwerk van je huidige werknemers. Dit is uit onderzoek gebleken. Daarom is het handig om je werknemers wat extra motivatie te geven om deze potentiële werknemers aan te leveren. Je kunt dus een soort van prijzenbedrag opstellen als er een geschikte kandidaat wordt aangeleverd door een van je huidige werknemers.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden