Financhise

Hoe kom je snel aan cash? Extra geld op korte termijn

Geplaatst op

Zit je in geldnood? Het kan zomaar gebeuren dat je door een investering of een tegenvaller tijdelijk wat minder geld beschikbaar hebt. Misschien heb je wel vermogen zoals een eigen woning of een aantal aandelen, maar in veel gevallen is geld wat op de bank staat toch echt nodig! Heb je op vrij korte termijn geld nodig om bepaalde essentiële zaken te financieren? Dan hebben we in deze blog een aantal ideeën voor je opgesomd hoe je op korte termijn aan cash kunt komen.

Verkoop wat waardevols

Je kunt op vrij korte termijn geld binnenkrijgen door sieraden, zilverwaar of goud te verkopen. Aan sieraden,  bestek of schilderijenlijsten  van edelmetaal kun je goed verdienen. Er zijn verschillende plekken waar je met je goud of zilver terecht kunt. Je krijgt in de meeste gevallen ook direct je geld, wanneer je tenminste in een fysieke winkel staat. Desalniettemin is het ook via Internet verkopen van goud en zilver erg eenvoudig. Het geld staat op je rekening binnen erg korte tijd!

Vraag om een lening

Afhankelijk van de situatie kun je ook met een geleend geldbedrag een aantal van je cashtekorten opvullen. Als je zakelijk leent, zitten er vaak meer haken en ogen aan dan wanneer je privé leent van een familielid of een goede vriend of vriendin. Hoe het ook zij, zorg er altijd voor dat je de lening kunt terugbetalen.

Vraag om een voorschot

Of je nu in loondienst bent of een ondernemer bent die producten of diensten verkoopt: in beide gevallen kun je vragen om een voorschot. In loondienst kun je vragen om een voorschot op je salaris en als ondernemer kun je vragen of een afnemer de factuur misschien alvast zou willen voldoen vóórdat het product of de dienst volledig is voltooid. Houd er wel rekening mee dat je hierdoor mogelijk het probleem enkel vooruitschuift en dat je de volgende maand weer moet aankloppen bij je werkgever of een van je klanten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden