Financhise

Hoe kun je piloot worden?

Geplaatst op

Veel mensen willen graag zelf vliegen. Gelukkig maar, want hoe zouden we anders naar al die verre bestemmingen moeten komen? Nou precies! En met de boot of trein is soms gewoon ronduit onwenselijk. In deze blog vertellen we hoe die mensen piloot kunnen worden. Dus als je erover nadenkt om ook vliegenier te worden en een piloot opleiding te doen, dan moet je echt even verder lezen!

Kun je gemakkelijk piloot worden?

Piloot worden was vroeger nog een onbereikbare zaak. Natuurlijk waren er toen ook piloten, maar de afstand was toch wat groter tot de opleiding. Tegenwoordig is het mogelijk om eenvoudig een pilotenopleiding te doen. Het is ook helemaal afhankelijk van wat je wilt. Want wanneer je echt een vliegenier wilt worden, bij KLM bijvoorbeeld, dan moet je aan een quotum van een X-aantal vlieguren voldoen. We raden je dan aan om bij het opleidingscentrum van KLM te solliciteren. Natuurlijk is het wel belangrijk om te weten of het echt iets voor je is. Dat kun je doen door een instapcursus te doen. Er zijn bedrijven die een piloot opleiding aanbieden voor een realistische prijs.

Is het werken als piloot moeilijk? 

Je zult misschien denken dat een piloot alles uit zijn hoofd moet weten. Dat is niet het geval, want dat is onmogelijk. Een piloot moet weten waar de informatie staat die hij nodig heeft. Natuurlijk leert hij zijn vliegtuig van binnen en buiten, maar daarna vormt hij een schema in zijn hoofd waar alle nodige informatie, zoals codes etc., staan. Zo is het werkbaar. Met de ontwikkeling van ‘intelligente’ computers wordt het een stuk gemakkelijker om te werken als piloot.

Kost de opleiding veel geld?

Een piloten opleiding kan aardig in de papieren lopen. Zo kun je gemakkelijk een studieschuld van 160.000 euro opbouwen. Hoe dat kan? Je betaalt natuurlijk voor de lessen, maar ook voor de brandstof van zo’n vliegtuig. Maar daar staat tegenover dat je ook behoorlijk goed verdient als piloot, waardoor je ook zo weer van de schuld af bent.

Coda

Wil je werken als piloot? Stel je zelf dan de volgende vragen:

  • Ben ik stressbestendig?
  • Ben ik snel bang?
  • Heb ik last van hoogte vrees?
  • Heb ik interesse in andere culturen en landen?
  • Kan ik goed samenwerken: instructies geven en uitvoeren?

Beantwoord de vragen en kijk wat voor soort piloot je wilt worden. Kies je pad en ga ervoor. Laat je altijd goed informeren over de financiering en rechten en plichten.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden