Financhise

Hoe voorkom je letsel gerelateerde kostenposten?

Geplaatst op

Het is als bedrijf erg belangrijk dat je ervoor kunt zorgen dat je niet onnodige kosten maakt. Een van de manieren om kosten te kunnen drukken, is door de kantjes ervan af te lopen en veiligheidsvoorschriften te negeren. Losstaand van het feit dat dit niet toegestaan is, is het besparen op dergelijke zaken ook nog eens onethisch. Gelukkig van ook dat de meeste ondernemers hier de juiste keuzes in maken. Sterker nog, wanneer er al dan niet door nalatigheid vanuit de ondernemer iemand onverhoopt in de ziektewet terecht komt, kan dit een enorme kostenpost opleveren. Daarom luidt het devies om juist voldoende te investeren in de veiligheid van je personeel In deze blog geven we een aantal voorbeelden van hoe je de kosten kunt drukken door de werkomgeving veiliger te maken. 

Zorg voor industriële afstandsbedieningen

Wil je ervoor zorgen dat je personeel geen letselschade kan oplopen omdat ze te dichtbij een apparaat of grote machine hebben gestaan tijdens het bedienen ervan? Het gebruiken van grote machines gebeurt op heel veel plekken daarom door middel van een industriële afstandsbediening. In situaties zoals EX-omgevingen is het erg belangrijk dat de veiligheid van het personeel voldoende kan worden gewaarborgd. Daarom zijn er mogelijkheden om het apparatuur te bedienen terwijl het personeel zich op een veilige afstand begeeft.

Zorg voor goede vluchtroutes

Een andere manier om nodeloze schade te kunnen voorkomen, is door middel van het juist implementeren van vluchtroutes in het geval van calamiteiten zoals brand. Als je er zorg voor draagt dat de vluchtroutes veilig zijn en goed hun werk doen, kun je heel veel gevallen van schade en letsel aan je personeel voorkomen. Doe daarom ook minstens een keer per jaar een vlucht- of brandoefening. Je kunt dan goed controleren of alles nog naar behoren werkt. Op die manier krijg je, mocht er een keer brand ontstaan in je bedrijfspand, niet ook nog eens te maken met ziektekosten die eenvoudig voorkomen hadden kunnen worden!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden