Financhise

Is een bedrijfsjurist nodig voor mijn onderneming?

Geplaatst op

Je hebt de term bedrijfsjurist wel eens horen vallen, maar weet niet zeker of jij er een in dienst moet nemen of niet. Er zijn tegenwoordig erg veel regels, richtlijnen, wetten en gedragscodes waaraan je je als ondernemer dient te houden. Misschien is een bedrijfsjurist dan wel een goed idee! Je kunt namelijk niet eindeloos een advocaat zoeken. In deze blog helpen we je antwoord te geven op vraag: Heb ik een bedrijfsjurist nodig voor mijn onderneming?

Wat doet een bedrijfsjurist nou eigenlijk?

Bedrijfsjuristen zijn juridisch personeel wat gespecialiseerd is in juridische kwesties om en rond het bedrijfsleven. Een bedrijfsjurist is verantwoordelijk voor onder andere de volgende zaken rondom de onderneming:

  • De bedrijfsjurist is verantwoordelijk voor het opstellen van contracten;
  • De bedrijfsjurist is verantwoordelijk voor het waarborgen en beschermen van de privacy;
  • De bedrijfsjurist is verantwoordelijk voor risicomanagement en gegevensbescherming;
  • De bedrijfsjurist adviseert de directie bij overnames, samenwerkingen en aandelen;
  • Etc.

Wanneer heb je een bedrijfsjurist het hardst nodig?

Als je een startende ondernemer bent, denk je dat je veel zaken zelf wel kunt. Je merkt wel dat naar mate je groeit als bedrijf, je ook steeds vaker te maken krijgt met kwesties die te arbeidsintensief of te specialistisch zijn, dat je te raden gaat bij een expert. Op den duur kan het dan wenselijk zijn om een bedrijfsjurist in dient te nemen. Je kunt dan alle zaken die te maken hebben met wetgeving, privacy, contracten, etc. bij hem/haar terecht.

Hoeveel kost een bedrijfsjurist?

Een bedrijfsjurist in dienst nemen is geen kleine investering. Het is namelijk erg belangrijk dat je goed doorrekent of deze aanwinst zich zal gaan terugverdienen. De grootste kostenpost aan een bedrijfsjurist is natuurlijk het salaris. Hierin verschilt het per sector aardig wat hoeveel een bedrijfsjurist aan salaris krijgt. Het gemiddelde startsalaris ligt rond de €2.917 bruto per maand. In de ICT branche kan het startsalaris soms wel oplopen tot meer dan €3.750 bruto per maand!

Meer lezen

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden