Financhise

Is een merknaam registreren altijd nodig?

Geplaatst op

Als ondernemer wil je graag aan de gang en zorgen dat je bedrijf succesvol wordt. Dit doe je dan door de verschillende producten of diensten in de markt te zetten en potentiële klanten bewegen deze af te nemen. Het is in vele gevallen dan erg belangrijk dat je juridisch beschermd bent, zodat concurrenten niet zomaar jouw producten en ideeën kunnen overnemen en ook dergelijke zaken kunnen gaan doen precies zo op jouw manier.

Bij https://www.intellectueeleigendom.be/ weten ze je alles te vertellen over het registreren van een merknaam. 

Het registreren van een merknaam

Wanneer je een product of dienst in de markt zet, is het erg belangrijk dat dit juridisch gezien beschermd is. Het moet duidelijk zijn dat een product of dienst van jou is en dat een concurrent er niet zomaar mee mag rommelen en dit ook gaan gebruiken / in de markt zetten. Wanneer je een merknaam laten registreren, dan doe je dit bijvoorbeeld voor Nederland, de Benelux, Europa of voor de hele wereld. Voor het gebied waarin je de naam registreert geldt dat jij degene bent die het recht heeft de naam te gebruiken. 

Het is ook mogelijk om het logo en andere ideeën van jezelf te laten registreren onder de verschillende rechten die vallen onder het intellectueel eigendomsrecht. Laat je hierover goed informeren door een jurist.

Wat is precies een patent en hoe verschilt het van een merk?

Het grote verschil tussen een patent en een merknaam is dat een patent een beschrijving van technische kennis is en dat een merknaam in feite de naam is van bijvoorbeeld een product dat op basis van de technische kennis gemaakt is. 

Bij de zaken moet je apart registreren en bieden hun specifieke bescherming.

Wanneer bijvoorbeeld een bedrijf een telefoon lens maakt dan mag een ander bedrijf niet zomaar deze lens gebruiken in hun eigen telefoon. Daar moet dan over onderhandeld worden.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden