Financhise

Kennis is macht: belangrijke thema’s die je als ondernemer moet kennen

Geplaatst op

Ondernemen is doen, maar ondernemen is ook kansen signaleren. Daarom gaan we in deze blog wat essentiële thema’s langs die elke ondernemer moet kennen. Met deze kennis kun je namelijk de juiste acties ondernemen. Je moet deze constructies globaal kennen. Voor meer diepte kun je het beste een specialist inschakelen, zoals HVK Stevens. Zij helpen je met juridische, fiscale en financiële vraagstukken.

Wat is private equity?

Private equity is vrij complex. Het is de benaming voor investeerders die buiten aandelen om toch financieel investeren in een bedrijf. Het is het privaat vermogen dat in omloop is in een bedrijf. De investeerders zien kansen in een bedrijf, maar hebben wel te maken met een hoog risico. Dan heb je ook nog een investering in een jong bedrijf. Jonge bedrijven moeten de eerste jaren hun waarde nog laten zien (en boven water blijven). Deze investering noemen we venture capital (durfkapitaal). 

Wat is private wealth?

Met private wealth bedoelen we het privévermogen dat wordt geïnjecteerd in een bedrijf. Vaak is dit het geld van de ondernemers en partners. Dit komt niet op de balans te staan. In de meeste gevallen ben je niet privé aansprakelijk als je bij de rechtsvormen VOF en eenmanszaak zijn de eigenaren ook aansprakelijk met hun privé vermogen. Er bestaan veel grijze gebieden rondom private wealth. Er gaat veel tijd zitten in het leren van de fiscale regels rondom privévermogen. Daarom nemen veel bedrijven een adviseur in de hand om deze kwestie beter te begrijpen.

Wat is een corporatie?

Een corporatie is een belangenorganisatie van werkgevers en werknemers in dezelfde bedrijfstak. Denk hierbij aan een woningcorporatie. Ondernemingen en corporaties ondervinden steeds moeilijkere (fiscale) wet- en regelgeving. Elke onderneming heeft daarom een CFO nodig die antwoord heeft op deze vragen. Alleen dan kun je strategisch beslissen.

Wat is een goed doel?

Goede doelen en andere maatschappelijke organisaties kunnen worden aangemerkt als ANBI. Dit staat voor Algemeen-Nut-Beogende-Instelling. Een goed doel is interessant om geld te kunnen schenken en erven zonder belastingnadelen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden