Financhise

Milieuvriendelijk ondernemen gaat zo!

Geplaatst op

Ecologisch of milieuvriendelijk ondernemen is een rage.  Er zijn heel veel dingen die je kunt doen om milieuvriendelijk te ondernemen. In deze blog gaan we een aantal tips geven waarmee jij je bedrijf stuk groener kunt maken. Laat je inspireren door onze tips en maak er een supergroen bedrijf van.

Zorg voor groen

Het kantoor van nu is vooral erg groen. Je kunt verschillende dingen doen om je kantoor lekker groen maken, zoals een verticale tuin aan de wand, bakken in het midden van bureaus waar rond omheen medewerkers zitten, zodat ze lekkere frisse lucht inademen vanwege de luchtfilterende eigenschappen die planten bezitten. Natuurlijk is een luchtfilterings installatie ook erg handig om erbij te nemen, maar de planten helpen mee. 

Voldoende daglicht

Door voor voldoende daglicht te zorgen, zal het kantoor opwarmen in de winter, door het zonlicht. Daarnaast brengt het daglicht het interieur tot leven waardoor het een fijne plek wordt om te werken. Mensen voelen zich blijer en zijn daardoor productiever wanneer er genoeg daglicht is.

Eco-friendly packaging 

Op kantoor wordt er heel wat koffie gedronken, dan kun je natuurlijk kiezen voor mokken die afgewassen worden, maar ook voor bekertjes. Wegwerpbekertjes zijn een grote vervuilbron en dat kan anders. In plaats van plastic neem je materiaal dat biologisch afbreekbaar is.

Sluit groene energiecontract af

Wanneer er gewerkt wordt, wordt er energie verbruikt voor het pand en de computers. Deze energie kan grijs of groen zijn. Grijze energie wordt opgewekt door kolencentrales, terwijl groene energie afkomstig is van bijvoorbeeld wind en zonne-energie. Deze laatste energievorm is duurzaam en veel minder milieuvervuilend. Natuurlijk groeit een windmolen niet uit de grond, deze moet ook in de zware industrie vervaardigd worden, dus hier komt vervuiling bij kijken. Je hebt dus altijd te maken met een zekere mate van vervuiling. Dit is echter een stuk minder dan wanneer je alleen maar grijze energie zou hebben.

Dit waren onze tip voor groener ondernemen. Blijf ons volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van zakelijke tips.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden