Financhise

Teamcoaching, hoe belangrijk is het in de praktijk

Geplaatst op

Op het ogenblik dat er een sollicitatie wordt gehouden is het zo dat er doorgaans twee verschillende vragen worden gesteld. In eerste instantie wordt er dan ook doorgaans gevraagd of de persoon in kwestie goed individueel kan werken of niet. Een tweede vraag heeft dan vervolgens vaak te maken met het feit of de werknemer in kwestie een teamspeler is. Vaak is het zo dat mensen zeer goed zijn in zelfstandig werken, maar ze het lastiger krijgen wanneer ze in een team moeten functioneren. Heb jij het gevoel dat dit ook een beetje zo is binnen jouw onderneming? Dan zal je kunnen vaststellen dat teamcoaching op dit vlak een interessante oplossing zou kunnen bieden.

Bij welke problemen zou je een teamcoaching kunnen overwegen? 

Er zijn in de praktijk best een aantal problemen waarvoor teamcoaching een interessante oplossing kan bieden. Neem nu bijvoorbeeld eens teamleden die niet (goed) met elkaar communiceren. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van botsende karakters. Daarnaast kan er ook sprake zijn van een zogenaamde gestagneerde strijdfase. Dit is één van de vele voorbeelden waarbij een beroep doen op de mogelijkheden van teamcoaching een zeer interessante keuze kan zijn. Er is echter meer. Wat namelijk ook te denken van de situaties zoals hieronder omschreven? 

  • Wanneer er sprake is van frustraties of onderhuidse spanningen; 
  • Indien de teamleden (samen) gemaakte afspraken niet nakomen; 
  • Wanneer de teamleden een passieve houding aannemen; 
  • Indien er geen sprake is van ook maar enig initiatief; 
  • Wanneer de teamleden allemaal werken op hun eigen eilandje;

Het gebeurt bijzonder vaak dat bedrijven er pas achter komen welke ongelofelijke meerwaarde teamcoaching met zich meebrengt wanneer ze er daadwerkelijk gebruik van gaan maken. In eerste instantie is het bij het aanwerven van nieuwe personeelsleden vaak zo dat er vooral wordt gekeken naar de mate waarin men zelfstandig kan werken. Dat kan zeker interessant en belangrijk zijn, maar goed in team kunnen functioneren blijkt in de praktijk toch eveneens erg belangrijk. Zit het op dat vlak niet helemaal snor? Dan kan teamcoaching daar meteen verandering in brengen!

Welke resultaten streef je precies na met teamcoaching?

Op het moment dat je ervoor kiest om de samenhang binnen jouw bedrijf te verbeteren door een beroep te doen op teamcoaching zal je kunnen vaststellen dat er op verschillende vlakken een interessante meerwaarde kan worden geboden. In eerste instantie is het dan ook zo dat je ervoor kan zorgen dat de sfeer op de werkvloer danig kan worden verbeterd. De kans is namelijk bestaande dat er hier en daar wat conflictjes bestaan tussen verschillende werknemers waardoor de productiviteit kan worden aangetast. In eerste instantie zorgt het volgen van een teamcoaching dus voor een betere sfeer op de werkvloer, maar tegelijkertijd krijgt ook de productiviteit een boost.

Voor een ongelofelijk groot aantal bedrijven geldt in de praktijk dat ze er slechts in slagen om een fractie van hun potentieel waar te kunnen maken. Dat is het gevolg van het feit dat er sprake is van onderlinge strubbelingen tussen de verschillende personen die werkzaam zijn voor de onderneming. Heb jij ook het gevoel dat dit probleem zich stelt binnen jouw onderneming? Dan kan het zeker en vast de moeite waard zijn om hiervoor naar een oplossing te zoeken. Het inschakelen van een teamcoach kan jou op dit vlak in ieder geval een aardig handje helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden