Financhise

Vergoeding voor verhoogde economische kwetsbaarheid

Geplaatst op

Wanneer je betrokken bent geweest bij een verkeersongeval, kan het zijn dat je door het letsel dat je oploopt, je toekomstperspectief in gevaar komt. Je kunt niet meer elke baan aannemen als die je zou willen. In dit geval kun je aanspraak maken op een vergoeding voor verhoogde economische kwetsbaarheid. In dit blog lees je hier meer over.

Er is sprake van economische kwetsbaarheid indien er een periode van werkloosheid kan intreden die ontstaan is door de beperkingen door een ongeval. Met de schadepost “verhoogde economische kwetsbaarheid” worden deze kosten gecompenseerd.

Economisch kwetsbaar

In zekere zin is iedereen die met arbeid zijn of haar inkomsten verwerft in een bepaalde mate economisch kwetsbaar. Elk bedrijf kan namelijk failliet gaan of reorganiseren. Slachtoffers die beperkt zijn in hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt door het opgelopen letsel zijn echter extra economisch kwetsbaar. Dit geldt voor:

  • Mensen in loondienst
  • Mensen die een zelfstandig beroep uitoefenen
  • Studenten en scholieren die in de toekomst een inkomen gaan verwerven via arbeid

Niet altijd verhoogde economische kwetsbaarheid

Stel je voor: iemand is slachtoffer geworden van een ongeval en loopt hierbij beenletsel op. Hij kan zijn werkzaamheden als productiemedewerker nog wel uitvoeren. Zijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt zijn niet beperkt door het ongeval. Wel blijkt uit het medisch dossier dat de kans op meer klachten groot is. Het slachtoffer probeert een vergoeding te verordenen voor economische kwetsbaarheid. Dit is echter geen economische kwetsbaarheid, maar een mogelijk verlies van arbeidsvermogen in de toekomst. De mogelijke uitval in de toekomst heeft hierbij geen betrekking op een economisch feit maar op het letsel dat is opgelopen.

Conclusie

Het oplopen van letsel door een ongeval kan nadelig zijn voor je toekomstperspectief op de arbeidsmarkt. Met de schadepost “verhoogde economische kwetsbaarheid” is het mogelijk om deze kosten te compenseren. Juridische bedrijven zoals letselverhalen.nl kunnen je hierbij helpen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden