Financhise

Voorbereiden op een assessment: zo doet je dat

Geplaatst op

Je solliciteert bij een bedrijf, komt door de eerste sollicitatieronde heen en vervolgens krijg je te horen dat je een assessment moet maken. Hoe ga je hiermee om? In dit blog vertellen we je hoe je je goed kunt voorbereiden op een assessment.

Zoek uit hoe de assessment er precies uit ziet

Het is aan te raden om van tevoren uit te zoeken op welke manier je getest gaat worden. Dit kun je bij de recruiter navragen of bij kennissen die er al werken, mocht je al mensen binnen het bedrijf kennen.

Zoek uit op welke manier er getest wordt

Een assessment kan op allerlei manieren worden vormgegeven. Veelvoorkomende assessments zijn persoonlijkheidstests en cognitieve tests om bijvoorbeeld je intelligentie te meten. Andere opties zijn praktijkopdrachten, interviews en ‘peer reviews’.

Oefen het assessment

Zodra je weet op welke manier je getest gaat worden, kun je op het internet op zoek gaan naar websites waar ze oefen-assessments aanbieden. Op deze manier kun je van tevoren al redelijk inschatten hoe de test eruit gaat zien en kun je waarschijnlijk een beter resultaat halen.

Blijf jezelf

Probeer zoveel mogelijk jezelf te blijven tijdens het assessment: ga geen antwoorden bedenken waarvan je denkt dat het bedrijf wil horen, maar geef eerlijk antwoord. Stel dat je wordt aangenomen maar uiteindelijk blijkt de functie niet bij je te passen, dan kost het zowel jou als het bedrijf waar je werkt het alleen maar onnodige tijd. Bij assessments heb je regelmatig multiple choice vragen; antwoord deze vragen met het eerste antwoord wat in je op komt.

Stel vragen over het resultaat

Na afloop krijg je te horen hoe je het assessment hebt gemaakt; toon interesse door te vragen naar de resultaten en welke conclusies ze eruit hebben gehaald.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden