Financhise

Waarom is wonen in Deventer zo leuk?

Geplaatst op

Deventer is een zeer mooie gemeente met een prachtige stad. De stad Deventer kent maar liefst 80.000 inwoners en is daarom een van de grootste steden van Oost-Nederland. Het is een zeer bruisende stad met een rijke historie. In deze blog geven we je tips over waarom jij in Deventer wilt wonen en hoe je dit het beste aan kunt pakken. De eerste tip geven we al cadeau: aankoopmakelaar Deventer.

Wat valt er te beleven?

De gemeente Deventer is gelegen in een zeer natuurlijke omgeving. Je ziet veel groen om je heen en een prachtige natuur omarmd je. Ga bijvoorbeeld lekker fietsen of zeilen in de rivier of mooie meren.
In de stad zelf is ook ontzettend veel te beleven. Zo zijn er mooie kerken en heeft Deventer een gezellig stadscentrum met veel oude gebouwen en mooie straatjes. 

Hoe kan ik het beste een huis kopen?

De gemeente en stad bestaat voornamelijk uit inwoners in de leeftijdscategorie van 30 tot 50. Vrij jong dus. Ideaal voor een startend gezin om hier een huis te kopen. Het kan lastig zijn om een huis te kopen, vooral in deze tijd, maar niks is onmogelijk. Onze tip is om een ervaren aankoopmakelaar in de hand te slaan. Een aankoopmakelaar actief in de gemeente weet namelijk veel van de huizen af en wat de prijzen zijn. Dit maakt het alleen maar makkelijker voor jou om een goede deal te krijgen op een mooi huis. Als je alles alleen doet is een huis kopen is Deventer zeer moeilijk. Zie het dus als een zeer slimme investering. 

Waar wil ik gaan wonen?

Deventer heeft veel verschillende buurten, voor ieder wat wils. Wil je in de stad Deventer wonen? Deze is het makkelijkste te verdelen in verschillende wijken. Wijk 1 wordt gezien als de binnenstad in combinatie met de Hoven. Hier zit je dus lekker dichtbij het centrum maar zijn de prijzen duur voor wat je krijgt in vierkante meters (zoals in elke stad). Wijk 2 is hier omheen gebouwd. In principe is het zo dat hoe verder je van het centrum af gaat, hoe goedkoper de huizenprijzen worden. Deze wijk is ook erg gezellig en kent veel arbeidersgezinnen of starters. Ten oosten van de binnenstad vind je wijk 3 (nog goedkoper). Voor de echte details kun je het beste gaan babbelen met een aankoopmakelaar. Zij weten alles van de stad af. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden