Financhise

Wat te doen bij een arbeidsconflict in een familiebedrijf?

Geplaatst op

Een arbeidsconflict is altijd erg vervelend. Wanneer het een familiebedrijf betreft, bijvoorbeeld een onderneming waarvan jij en je echtgenoot zakelijk partner en eigenaar zijn, kan een arbeidsconflict nog meer problemen opleveren; dus ook in de privésfeer. In deze blog geven we je een aantal adviezen die je kunnen helpen bij het handelen op behandelen van een arbeidsconflict in een familiebedrijf.

Probeer zakelijk en privé te scheiden

Het is natuurlijk heel erg moeilijk om dat te doen wanneer je allebei aan het hoofd van hetzelfde bedrijf staat. Het is dan niet vreemd dat er op het werk wel eens gesproken wordt over het huishouden of een privé afspraak. Ook betekent dat automatisch dat dus ook in de privésfeer, bijvoorbeeld aan de eettafel of in het weekend, er over de zaak gesproken kan worden. Wanneer het gaat om een arbeidsconflict bij een familiebedrijf, moet je dus trachten te achterhalen waar de oorsprong van het conflict zit alvorens je deze goed kunt verhelpen.

Een conflict in zakelijke sfeer

Wanneer er een conflict is ontstaan in zakelijke sfeer, is het vaak zo dat er vaak verantwoordelijkheden, financiën en delegeren een rol spelen bij het conflict. Dit is vaak vervelend, maar wel goed op te lossen door middel van zakelijke mediation. Een zakelijke mediator kan kijken of de taken en verantwoordelijkheden wel passen bij de persoon in kwestie. Indien nodig of gewenst, kan er dan gekozen worden om het takenpakket aan te passen om zo misschien het conflict aan te kunnen pakken.

Een conflict in de privésfeer

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een conflict in ontstaan in de privésfeer. Persoonlijke frustraties, ergernissen en ruzies kunnen dan zo ineens ook een effect hebben op de zakelijke relatie. Als er sprake lijkt te zijn van een conflict wat zijn oorsprong kent in de privésfeer, dan is een zakelijke mediator niet de beste keuze. Een mediator die meer gericht is op persoonlijke en privé-gerelateerde problemen, zou een betere uitkomst kunnen bieden hierin.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden