Financhise

Wat zijn de voordelen van tweedehands kantoormeubelen?

Geplaatst op

Door tweedehands kantoormeubelen aan te schaffen kun je profiteren van verschillende voordelen. Deze willen we graag in deze blog even met je doornemen. Lees snel verder en ontdek wat precies de voordelen zijn. 

Laat je inspireren en lees ook de andere blogs op onze site. 

Het begin van je bedrijf

Zodra je gestart bent, is kantoormeubilair een van de basisvereisten om je nieuwe kantoor functioneel te maken. Een kantoor inrichten is dus een uitdagende taak. Van directiestoelen tot vergaderzaalstoelen, receptiebalie, bureautafel, en er zijn nog veel meer aankopen te doen. Bovendien moet je verschillende aankopen doen als je een specifieke cultuur in het kantoor wilt creëren. Je budget bepaalt echter het beslissingsproces. Als het gaat om het kopen van kantoormeubilair, dan dicteert je budget vaak of je gloednieuw of gebruikt kantoormeubilair wilt kopen. Natuurlijk kan het ook zijn dat je er gewoon minder geld aan uit wilt geven, maar dat het qua budget wel prima zou kunnen. Veel ondernemers laten zich tegenwoordig ook inspireren door de ´groene gedachte´, waar het hergebruiken van tweedehands kantoormeubelen natuurlijk prima in past. 

Dus, welke keuze ga jij als ondernemer maken? Laten we eens kijken naar de voor-en nadelen.

Gebruikt kantoormeubilair

Voordelen

De meeste bedrijven investeren in gebruikte kantoormeubelen om een prijsvoordeel te krijgen. Het is veel minder duur. Startende bedrijven hebben beperkte middelen. Ze willen de beschikbare middelen gebruiken om zoveel mogelijk inkomsten te genereren. Dus offeren ze vaak kwaliteit op aan kwantiteit. Als het gaat om het uiterlijk en de cultuur van het kantoor, kan het kopen van ouder meubilair in uitstekende staat bepaalde vibraties aan het kantoor toevoegen. Het kantoor ziet er uniek uit. Het valt op wanneer een klant of cliënt door de ontvangstruimte loopt. Dit unieke kenmerk bereiken met nieuw meubilair kan erg moeilijk en duur zijn. Gebruikt kantoormeubilair gebruiken om een specifieke sfeer in je kantoor te creëren is erg leuk. In dergelijke situaties is het kopen van gebruikte meubels de juiste keuze.

Nadelen

Wanneer je magazijnen of online veilingen verkent, wees dan een bewuste koper. Probeer de reden te achterhalen waarom de vorige eigenaar zijn meubilair “in de huidige staat” verkoopt. Probeer problemen te ontdekken zoals beschadigde of versleten meubels of een stuk dat ontbreekt. De kosten van reparaties en vervangingen kunnen een probleem worden. Houd er rekening mee dat er op gebruikte kantoormeubelen geen garantie zit.

Dealers hebben vaak een beperkte voorraad van bepaalde meubelstukken. Wanneer je bedrijf begint te groeien, moet je uitbreiden en meer stoelen en bureaus kopen. Tweedehands meubilair met hetzelfde uiterlijk en dezelfde stijl is het minst waarschijnlijk beschikbaar. Een mismatch in je kantoor kan de plaats eruit laten zien als een tweedehands meubelhuis. (Of je moet natuurlijk een heel leuk concept hebben waarbinnen dit prima past).

Nieuw Meubilair

Voordelen

De kosten zijn hoog, maar de voordelen ook. Kwaliteit meubilair is gegarandeerd als je koopt bij een gerenommeerde winkel. Het is ook gemakkelijk om nieuwe stukken toe te voegen aan je bestaande kantoormeubilair.. Betalingsplannen, financiering en garanties zijn de opties die beschikbaar zijn bij nieuw meubilair. Online winkelen voor nieuwe kantoormeubelen is een geweldig idee. Veel nationale retailers bieden ook een gratis verzending als je bestelling boven een bepaald bedrag komt. Je kunt ook vaak korting krijgen. 

Nadelen

De kosten zijn een nadeel op korte termijn. Er is geen twijfel dat nieuw meubilair de kosten van het verhuizen naar een nieuw kantoor verhoogt. Je krijgt echter beter meubilair. Het gaat langer mee. De levering van je meubilair kan ook langer duren. Daarbij moet je moet de kosten dragen voor de montage van producten zoals boxwanden.

Ook een lijn van nieuwe meubelen zal uiteindelijk bij de verkoper door een nieuwe collectie vervangen worden. Dan kom je uiteindelijk op hetzelfde probleem uit als bij de tweedehands meubelen, namelijk dat als je gaat uitbreiden of er moeten zaken vervangen worden, dat jouw type meubelen niet meer nieuw leverbaar zijn. Zo krijg je ook de zogenaamde mismatch. Dit ¨probleem¨ kunnen we dus op termijn tegen elkaar wegstrepen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden