Financhise

Werken in Nederland en Duitsland is niet moeilijk!

Geplaatst op

Tegenwoordig is het steeds normaler om als bedrijf in meerdere landen actief te zijn. Ook mensen die zzp´er zijn kunnen werkzaam zijn verschillende Europese landen. Denk bijvoorbeeld aan ons buurland Duitsland. Het is helemaal niet ondenkbaar dat je online vanuit Nederland een klant hebt bij onze oosterburen. Hoe pak je dat dan aan? We nemen het in deze blog met je door. Lees snel verder. 

Werkzaam zijn in Duitsland is hartstikke leuk

Het is steeds gebruikelijk om als ondernemer in Duitsland actief te zijn. Er zijn allerlei voordelen op te noemen waarom je dit zou moeten doen. Een daarvan is dat het land een veel grotere interne markt heeft, waardoor er wellicht veel potentiële klanten op je diensten of producten zitten te wachten. Het is dan wel belangrijk om een aantal zaken te regelen. Zeker wanneer je uiteindelijk besluit om misschien wel een gedeelte van het jaar of heel het jaar in het buitenland te gaan wonen. We noemen in dit voorbeeld Duitsland, maar er zijn tal van andere landen in Europa waar je gemakkelijk naar toe zou kunnen verhuizen. 

Merknaam registreren 

Wanneer je als ondernemer aan het werk bent in Duitsland, dan is het slim om eens goed onder de loep te nemen of je niet toevallig je merknaam beter moet registreren (of zelfs helemaal nog moet registeren). Er kunnen natuurlijk altijd concurrenten zijn die graag je onbeschermde producten willen stelen. Het idee en de uitvoering bedoelen we dan. En dat is nu net iets wat je moet zien te voorkomen. Hoe doe je dat? Je merknaam registreren!

Hoe zit dat dan? Je kunt online gemakkelijk een merknaam laten registreren. Je laat je product of dienst vastleggen qua naam en logo. Op deze manier zal niemand ongestraft je ideeën kunnen stelen. Het is mogelijk om een registratie te doen voor heel de wereld, maar ook een meer gefocused gebied, bijvoorbeeld Nederland, Duitsland en België.

Was dit een leuke blog? We hebben nog veel meer interessante blogs voor je op deze site, dus lees lekker verder!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden