Financhise

Een BV oprichten, wat heb ik daar aan? In deze blog de antwoorden

Geplaatst op

Soms kan het ondoorzichtig zijn wanneer je nu wel of geen BV opricht en wat je er eigenlijk aan hebt. Dan wil je gewoon een paar heldere antwoorden waarmee je verder kunt. In deze blog gaan we je een aantal tips geven en leggen we uit wanneer een BV oprichten handig is. Lees snel verder en ontdek hoe het in elkaar zit.

Wat biedt een BV?

Wanneer je een BV opricht zijn er een aantal voordelen waar je van kunt profiteren, wanneer je het vergelijkt met het voeren van een eenmanszaak.

  • Je bent niet persoonlijk aansprakelijk voor financieel verlies
  • Je kunt aandelen uitgeven en verhandelen
  • Je kunt gemakkelijker kapitaal aantrekken en geld lenen zonder persoonlijk risico

Een andere manier van organiseren

Bij een eenmanszaak stuit je tegen het probleem van de scheiding van functies aan, met name wanneer je de rollen van de directie uiteen wilt halen. Bij een eenmanszaak vallen directie en dagelijkste leiding samen, bij een BV kun je een scheiding maken tussen algemeen directeur,  operationeel directeur en eigenaren.

Belastingvoordeel

Vanaf een winst vanaf 100.000 euro (andere experts zeggen 80.000 euro) is het aantrekkelijk om een BV op te richten. Dit heeft te maken met het belastingvoordeel wat je dan hebt. Er gelden dan wel strengere eisen omtrent de organisatie van je financiële afdeling.

Conclusie

Een eenmanszaak kan de ideale vorm voor jouw bedrijfsvoering zijn, maar wanneer je snel groeit en graag een uitbreiding van vele facetten van je bedrijf wilt realiseren, dan is het goed om te overwegen om een BV op te richten. Door kapitaal aan te trekken, aandelen uit te geven en je personeelsbestand uit te breiden, kun je sneller groeien. Een scheiding van de verschillende rollen in de hiërarchie van je bedrijf heeft veel voordelen, want zo kun jij als algemeen directeur je bezig houden met de big picture, terwijl de algemeen directeur de werkprocessen van de managers stuurt. Een dergelijke verdeling is mogelijk binnen de constructie van de BV. Een BV is een rechtspersoon en maakt dat de eigenaar van het bedrijf niet persoonlijk aanspreekbaar is voor een eventueel faillissement.

Meer lezen?

Er valt een wereld aan informatie te ontdekken op onze website. Lees verder en ontdek wat de voordelen van de digitaliseren van je archief zijn. Ontdek wat onze partners voor jou bedrijf kunnen betekenen.

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden