Financhise

Een BV oprichten, wat zijn daarvan de voordelen?

Geplaatst op

Fiscaal advies bv wil je graag helpen bij het oprichten van een BV. Is het altijd nodig of wenselijk om zo’n rechtspersoon op te richten voor je bedrijf? In deze blog nemen we wat punten met je door waaraan jij kunt zien of het daadwerkelijk wat voor je is. Kijk snel naar de verschillende voordelen en kies de beste weg voor jouw bedrijf.

Verdeling bestuurlijke taken

Wanneer je bestuurlijke taken wilt verdelen, zoals algemeen directeur, operationeel directeur of financieel directeur. Dan is het slim om een BV op te richten. Zo zul je geen moeite hebben om je bedrijf te herstructureren. Bij een eenmanszaak is de eigenaar en bestuurder dezelfde, een natuurlijke persoon, maar met een BV is dit anders omdat je hier werkt met een rechtspersoon die in de plaats komt van een natuurlijke persoon. Uit deze abstracte rechtspersoon komen dus allerlei voordelen voort, zoals:

·        Veilig privé vermogen

Een ander voordeel van een bedrijf als rechtspersoon, is de mogelijkheid om je privé vermogen (van een natuurlijke persoon) te scheiden van dat wat in een BV onder is gebracht, de rechtspersoon. Bij een eventueel faillissement is het niet mogelijk voor schuldeisers om aan je privé vermogen te zitten.

·        Aandelen

Met een BV wordt het mogelijk om aandelen uit te geven. Op deze manier is het mogelijk om extern kapitaal aan te trekken. De beursgang van een bedrijf kan zorgen voor een sneller groei van een bedrijf. Met en eenmanszaak zijn deze zaken niet te doen.

·        Professionelere uitstraling

Wanneer je bedrijf als een BV is ingericht, straalt er een grotere professionaliteit vanaf dan wanneer het en eenmanszaak is. Dat komt omdat je elke jaar een overzicht moet geven van de financiële staat van je BV. Daarbij wordt een BV opgericht met een notariële acte en kost de oprichten een x-bedrag, meestal rond de 350 euro. Al deze dingen bij elkaar opgeteld communiceert: ‘ik pak dit direct goed aan’.

Conclusie

Een BV is een relatief kleine investering die het mogelijk maakt om een groot bedrijfsplan op te zetten. Je komt professioneel en betrouwbaar over, op een manier die past bij een eventuele beursgang. Zo kun je met aandelen extern kapitaal aantrekken en verder en verder groeien.

Meer zien?

Op onze site houden we je op de hoogte van de stand van zaken in de zakenwereld. Wat is factoring en hoe zorgt een privé chauffeur voor comfort?

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden