Financhise

Hulp bij ontslag nodig? Arbeidsrechtadvies is wat je zoekt!

Geplaatst op

We hopen allemaal dat het ons niet gebeurt, maar wanneer we ontslag krijgen is dit toch wel een behoorlijk shock. Zeker als we het na ons zin hebben op ons werk en het ontslag onverwachts komt. Er mee akkoord gaan is nooit een goed idee, omdat je dan te maken krijgt met kortingen en geen recht hebt op WW in de meeste gevallen. Je moet dus altijd protest aantekenen. Natuurlijk is het wel goed om te weten wat je dan precies moet zeggen. Advies over arbeidsrecht is dan wat je nodig hebt.

Slecht presteren

Wanneer de werkgever vindt dat je slecht presteert, ook na verschillende functioneringsgesprekken, dan kan hij overgaan tot ontslag. Het wil dan helemaal niet zeggen dat je ook daadwerkelijk slecht presteert. Wanneer jij het hier niet mee eens bent en ook bewijzen hebt dat het wel goed gaat, dan kun je deze presenteren om er een zaak van te maken. Arbeidsrechtexperts smullen van deze bewijzen. Laat hen je helpen te kijken of je daadwerkelijk een kans maakt in een eventuele zaak.

Bedrijf failliet

Elke ondernemers ziet het als een nachtmerrie, maar als de zaken zo slecht gaan moeten ze soms overgaan tot het aanvragen van een faillissement. Dit is voor de werknemers een onzeker tijd, want wordt het bedrijf toch nog overgenomen, worden we ondergebracht in een ander bedrijf doormiddel van een sociaalplan, vind ik nog weer een andere baan als ik op straat kom te staan? Vraag om duidelijkheid over je juridische situatie. Contacteer een arbeidsrechtexpert.

Andere functie

Het kan ook voorkomen dat een bepaalde functie komt te vervallen en dat je moet solliciteren op een vergelijkebare functie (die soms wel heel erg lijkt op je voorgaande). Wanneer hier problemen uit ontstaan met je werkgever, kan het fijn zijn om informatie in te winnen over je rechten. Kennis is macht, macht om te weten wat je kunt en moet doen om voor je rechten op te komen.

Conclusie

Een arbeidsrechtexpert helpt je graag om bij arbeidsconflicten de juiste stappen te zetten om je recht te halen. Je kunt je soms verloren voelen en een speelbal van de hoge heren, maar vergeet niet dat ze zich allemaal aan de Nederlandse wet moeten houden. Laat je juridische situatie bij een ontslag dus altijd analyseren door een juridisch expert.

Meer ontdekken?

Je kunt veel leuke zakelijk nieuwtjes en tips ontdekken op onze zakelijke site. Kijk lekker rond en doe er je voordeel mee. Hoe word je een professionele chauffeur en wat is eigenlijk een studentchauffeur? Ontdek mee, steeds weer een update!

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen graag met je door in onze informatieve teksten hoe je slimmer om kunt gaan met geld. Zodat je aan het einde van de maand meer overhoudt. En natuurlijk behandelen we de voordelen van investeringen.

 

Contactgegevens

Via info @ financhise.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden